4,9/ 5 Asiakastyytyväisyys

Palvelut

Paloturvallisuus tarkoittaa toimenpiteitä ja käytäntöjä, joiden tavoitteena on estää tulipalojen syttyminen ja rajoittaa niiden vaikutuksia. Se sisältää riskien arvioinnin, palontorjuntajärjestelmien asentamisen, koulutuksen sekä valmiussuunnitelmien laatimisen. Paloturvallisuus varmistaa, että tilat ovat turvallisia ja että ihmiset osaavat toimia oikein hätätilanteissa, suojaten sekä henkiä että omaisuutta.

Paloturvallisuus on ensisijaisen tärkeä asia kiinteistöissä. Tulipalon sattuessa jokainen sekunti merkitsee. Toimiva palovaroitin on avainasemassa, sillä se havaitsee savun välittömästi ja antaa arvokasta aikaa evakuointiin. Kun palovaroitin hälyttää, on tärkeää varoittaa muita, aloittaa sammutustoimet, hälyttää apua ja poistua turvallisesti.

(Pelastuslaki 379/2011 §17)

Vuonna 2024 voimaan astunut lakimuutos siirsi vastuun palovaroittimien hankinnasta ja ylläpidosta kiinteistön omistajille ja taloyhtiöille. Tämä muutos korostaa paloturvallisuuden merkitystä ja varmistaa, että palovaroittimet ovat asianmukaisesti asennettu ja huollettu.

(Pelastuslaki 379/2011 §17)

Taloyhtiöiden turvallisuuskartoitus on tärkeä osa asuinympäristön turvallisuuden varmistamista ja kehittämistä. Kartoituksen avulla voidaan tunnistaa mahdolliset riskit ja heikkoudet sekä kehittää toimenpiteitä, jotka parantavat asukkaiden turvallisuutta ja hyvinvointia. 

Savuksin turvallisuuskartoitus tarjoaa kiinteistön omistajille ja hallinnoijille vaivattoman ja kustannustehokkaan tavan selvittää kiinteistön turvallisuusasioihin liittyvät säädökset ja mahdolliset puutteet. Kartoitus on suunniteltu tukemaan kiinteistön turvallisuuden parantamista ja lakisääteisten velvoitteiden täyttämistä, samalla kun se minimoi riskejä ja varmistaa, että rakennus täyttää kaikki tarvittavat turvallisuusvaatimukset.

 

 

Monissa toimitiloissa pikapaloposti on välttämätön osa alkusammutuskalustoa. Jotta pikapaloposti olisi aina luotettavassa kunnossa, on tärkeää tarkastaa ja koeponnistaa se säännöllisesti. Me Savuksilla tarkastamme eri valmistajien pikapalopostit ja varmistamme, että lain vaatimat tarkastukset ja koeponnistukset on suoritettu ajallaan ja asianmukaisesti.

(Pelastuslaki 379/2011 §12)

Pikapalopostien huolto ja tarkastus suoritetaan aina lainsäädännön (SFS-EN 671-3) ja valmistajien määräysten mukaisesti. Pikapalopostin tulee käydä vuosittain tarkastuksessa ja koeponnistuksessa vähintään viiden vuoden välein.

(Pelastuslaki 379/2011 §12)

Jopa paraskaan suoja ei pysy kunnossa, mikäli siitä ei huolehdita asianmukaisesti. Säännöllinen kunnossapito tuo säästöjä pitkällä aikavälillä ja takaa, että suoja on nopeasti käyttövalmiina vaaratilanteessa, 72 tunnin sisällä. 

(Pelastuslaki 379/2011 §76)

Kiinteistön omistajan tai haltijan vastuulla on aina varmistaa rakennuksessa sijaitsevan väestönsuojan kunto ja käyttövalmius. Väestönsuojia rakennetaan varautumiseksi mahdollisiin ydinlaskeumiin tai sotatilanteisiin. Suoja ei tarvitse olla jatkuvasti käyttövalmiina, ja normaaliolosuhteissa tiloja voidaan hyödyntää esimerkiksi varasto tai harrastustiloina.

(Pelastuslaki 379/2011 §12)

Asianmukaisesti sijoitettu ja kunnossa oleva käsisammutin on keskeinen osa paloturvallisuutta. Lakien mukaan sammuttimet on tarkastettava säännöllisesti. Me suoritamme kaikkien käsisammuttimien tarkastukset, riippumatta niiden mallista tai valmistajasta, ja varmistamme, että kaikki lain edellyttämät tarkastukset tehdään jatkossakin ajallaan.

Sammuttimien tarkastusväli vaihtelee paikasta riippuen yleensä 1-2 vuoden välein. Oikean käsisammuttimen valinta on ratkaisevan tärkeä alkusammutustilanteissa.

(Pelastuslaki 379/2011 §12)

Sähkökeskuksen turvallisuuskartoitus on tärkeä toimenpide sähköjärjestelmän turvallisuuden varmistamiseksi. Sen avulla pyritään tunnistamaan mahdolliset riskit, puutteet ja vaaratilanteet, jotka voivat uhata rakennuksen asukkaita, työntekijöitä tai itse sähkölaitteiden toimintaa. Sähkökeskuksen asianmukainen tarkastaminen on olennainen osa kiinteistön kokonaisvaltaista turvallisuussuunnitelmaa.

Sähkökeskusten tarkastus on osa kiinteistön lakisääteistä huoltoa. Suomessa sähköturvallisuuslainsäädäntö edellyttää, että sähkökeskuksia tarkastetaan säännöllisesti ja että ne täyttävät voimassa olevat turvallisuusmääräykset. Taloyhtiöiden tulee huolehtia siitä, että tarkastukset tehdään määräajoin ja että kaikki mahdolliset ongelmat korjataan viipymättä.

Savunpoiston tarkoitus on säilyttää uloskäytävät ja poistumisreitit vapaana savusta tulipalon aikana, mikä on tärkeä osa kiinteistön paloturvallisuutta. Yleensä savunpoisto järjestetään rakennuksen vesikatolla tai seinien yläosassa sijaitsevien savunpoistoluukkujen avulla.

Tulipalon tapahduttua savu on usein vaarallisempaa kuin tuli, koska se voi aiheuttaa paitsi aineellisia vahinkoja myös henkilövahinkoja. Kiinteistön savunpoistolaitteiston tulee olla asianmukaisesti suunniteltu, asennettu ja säännöllisesti tarkastettu.

(Pelastuslaki 379/2011 §12)

Pelastussuunnitelma on laadittava lain määräyksestä rakennuksen asukkaita ja käyttäjiä varten, ei viranomaisia varten. Suunnitelma tarjoaa tietoa turvallisuudesta ja siitä, miten tulipaloja ja muita vaaratilanteita voidaan ennaltaehkäistä. Lisäksi pelastussuunnitelmasta käy ilmi, miten rakennuksessa tulisi toimia onnettomuustilanteissa. 

(Pelastuslaki 379/2011 §15)

Scroll to Top